Tortulet cu bezea

de Constelatialeu in Torturi, 30 Noi 2013 | 4414 vizualizari

 

Un cadou dulce pentru o sagetatoare.Nu prea am avut inspiratie,deci nici n-am transpirat mult la el......sper sa-i placa...


PS.Mai dedic acest tort cumnatului mei Adi,Norvegia e cam departe....La multi ani,maine 1 dec !
Padre Victor,deocamdata n-ai voie...
Codana-Andra..La multi ani ! azi e ziua ei
Danei,care il va primi in avans......luni e ziua ei
Si celor care azi sarbatoresc ziua numelui
La multi ani,tuturor !

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 2 oua
  • 2 linguri zahar
  • 2 linguri faina
  • 1 lingura cacao
  • 1 lingurita praf de copt cu sofran
  • Bezea
  • 2 albusuri
  • 120 g zahar
  • 1 lingurita otet din vin alb
  • 1 lingurita amidon
  • Crema
  • 1 plic budinca vanilie Dr.Oetker
  • 6 linguri zahar
  • 300 ml lapte
  • 100 g margarina rama
  • dulceata de afine
  • pasta de zahar pentru decor
  • glazura duo Dr.Oetker
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tortulet cu bezea:

Blat:Albusurile batute spuma cu un praf de sare,se adauga zaharul si se bate in continuare.Se adauga galbenusurile si se mixeaza bine,apoi faina,cacaoa si praful de copt.Se unge forma de tort ( 18 cm diametru) si se toarna blatul in forma.Se da la cuptorul preincalzit,este gata cand trece testul scobitorii.

Bezea: Albusurile batute spuma tare cu un praf de sare,se adauga zaharul pe rand si se mixeaza energic,dupa ce terminam tot zaharul,adaugam lingurita de amidon si mai mixam cca 5 min,apoi otetul si mixam inca 10 min.Trebuie sa obtinem o bezea foarte tare.Formam o bezea mai mare cat blatul de tort si cateva bezele mici si le dam la cuptor cu focul foarte mic,trebuie sa se usuce.

Crema: Praful de budinca cu zaharul si laptele se pun pe foc la fiert pana se ingroasa.Dam de pe foc si adaugam margarina,omogenizam bine.

Asamblare:

Dupa ce blatul s-a racit,l-am scobit in mijloc,am turnat crema calda.Am oprit cateva linguri de crema pe care le-am amestecat cu blat faramitat.Peste crema am pus mure si deasupra crema amestecata cu blat.Peste am pus dulceata de afine,am asezat bezeaua mare,pe margini am decorat cu pasta de zahar si bezele.Am turnat peste ciocolata topita.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tortulet cu bezea" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Tort roz